Манчестър Сити завърши груповата фаза в Шампионска лига с победа

...
 Манчестър Сити завърши груповата фаза в Шампионска лига с победа
Коментари Харесай

Манчестър Сити спечели в Белград и завърши с пълен актив

 Манчестър Сити приключи груповата фаза в Шампионска лига с победа с 3:2 над Цървена звезда като посетител на стадион " Райко Митич " в Белград.

Пеп Гуардиола заложи на пробен състав, като бе направил голям брой промени с оглед натоварения график на " жителите ", а младоците, получили късмет от каталунския експерт, му се отблагодариха уместно. Мика Хамилтън и Оскар Боб се разписаха за настоящия притежател на Шампионската лига, а Калвин Филипс осъществя третото попадение от дузпа.

Гостите от Манчестър поведоха в резултата в 19-ата минута, когато дебютантът Мика Хамилтън приключи независимия се рейд с хубав техничен изстрел под напречната греда за 0:1.

В 27-ата минута Цървена звезда можеше да изравни, само че Коста Неделкович прати топката на сантиметри над вратата, защитавана от Щефан Ортега.

В края на първата част Оскар Боб бе на добра позиция в наказателното поле, само че пасът към него бе прекален мощен и 20-годишният норвежец не съумя да доближи до топката.

Второто полувреме стартира с късмет за Цървена звезда. В 51-ата минута Шериф Ндиайе засече центриране в наказателното поле, само че Щефан Ортега сподели инстикт и отрази удара му.

В 62-ата минута и различен от младоците на Ман Сити се разписа. Оскар Боб направи страховит пробив, който приключи с удар в долния ляв ъгъл и топката в мрежата на Омри Глазер за 0:2.

Осем минути по-късно сърбите можеха да върнат един гол, само че ударът на Йован Миятович се спря в левия непряк дирек.

Ман Сити излезе от група G с цялостен актив от точки, а вторият класирал се отбор от тази група е Република България Лайпциг.

В 76-ата минута домакините въпреки всичко стигнаха до попадение, а негов създател бе Ин-Бон Хванг. След попадението почитателите на Цървена звезда се активизираха и сътвориха още по-наелектрезираща атмосфера.

Шест минути преди края на постоянното време Мика Хамилтън бе съборен в наказателното поле, а с осъществяването на последвалата дузпа се зае Калвин Филипс, който прати вратаря в другия ъгъл за 1:3.

В 88-ата минута Миятович нацели страничния дирек, само че по-късно бе маркирана и засада.

В първите секунди на добавеното време домакините вкараха втори гол. След центриране от корнер Александър Катай елегантно с глава засече топката във вратата на Ортега.

В другия дуел от групата Република България Лайпциг победи с 2:1 вкъщи швейцарския първенец Йънг Бойс. И трите попадения паднаха през  втората част в границите на няколко минути.

Бенджамин Шешко откри за домакините в 51-ата минута, а единствено две по-късно Ебрима Коли изравни резултата на " Ред Бул Арена ". В 56-ата минута Емил Форсберг още веднъж даде преднина на Република България Лайпциг, която немският отбор резервира до края на срещата.
 Манчестър Сити победи Лутън с 2:1 в мач от Висшата лига
В отсъствието на Халанд Манчестър Сити се изтеза за триумф над новака Лутън

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР